Pagina's

zondag 25 november 2012


Tik-tak  ***…Zoals het klokje…***

Een poosje terug, is er op Costa ( forum voor quiltsters) een speldenkussenruil georganiseerd.
Ik heb daar indertijd aan deel genomen, en een ontwerp gemaakt.
Het thema moest te maken hebben met Costa-tijd, dus dacht ik (met mijn onophoudelijke fantasie)… meteen aan een klok. En weet je, Pendule uit de film Belle en het beest, vind ik zo een dot van een klokje!!!

 Zoekend naar een patroontje in de speldenkussen map…
Wat zien mijn ogen???

De foto, en het (euheum…wat je noemt) patroon van mijn toen zelf uitgetekende, gemaakte creatie.

Denk ik, het plaatje bekijkend …oooh Elly …wat was/is het toch een gaaf ding!!!  
En… meteen herinnerd het me er ook aan, dat ik al héél lang nog iets zou maken voor een dierbare vriendin, wetend dat dit freubeltje helemaal haar smaak is              (***FOEI***)
Ja werkelijk… schande! maar het is echt zo!
Dus nu geen excuses, geen uitstel meer, maar meteen het patroontje uit de klapper gevist. Stofjes bij elkaar gezocht, effe gepuzzeld hoe ik het indertijd in elkaar gezet had. Want dat heb je als je op good luck iets maakt, dan mis je een beschrijving, en heb je alleen wat onsamenhangende uitgetekende patroondeeltjes ;o)))
Denk bij mezelf, leg de stofjes toch maar effe aan de kant Elly, want…
Ga er eerst even voor zitten, en teken van het gekribbelde zooitje,  een overzichtelijk patroon, meteen sealen, dan heb je het voor altijd, en werkt het zoveel makkelijker… (want ik wil het speldenkussen ook nog eens voor mezelf freubelen.)

Klaar…opnieuw de stofjes ter hand nemend, knippend, de radio zacht, een dampend kopje speculaas thee(…Hmmm!...) de keukenklok tikkend, mijn machine ratelend, zo gaat de tijd lekker verder, naaiend en friemelend met vlijt

Opeens… heel stilletjes, nog een zacht beginnend tik tak geluid!
Ben ik gek? …hoor ik het nu goed?... waar komt dat vandaan???
Uit de kamer?…nee, uit de hobbykamer?…nee, vreemd…
Begint het nu werkelijk, onder mijn vingers vandaan te tikken???

Yep… dat is het! Het klepeltje van het nieuwe klokje in wording, gaat door het friemelen heen en weer! ...tik…tak…tik…tak…
Jammer nu ik moet stoppen, eerst uit op een klosje voor eronder, want laat me tussen zoveel liggende materialen, net de goede maat klos niet hebben liggen…hihi.

Wordt vervolgt,
Freubelgroetekus,

Elly